Om Mercedes

Det tyska bilmärket Mercedez-Benz tillverkar sedan år 1926 bilar, lastbilar, bussar, skåpbilar och minibussar. Mercedens-Benz har genom åren haft en rad olika namn då företaget är resultatet av en sammankoppling mellan två andra företag, nämligen Benz & Cie och  Daimler-Motoren-Gesellschaft.

Man säger att det var år 1926 som bilföretaget grundades då det var då de två företagen slogs samman dock började Benz & Cie med att tillverka bilar redan på 1800-talet. Bilarna som tillverkades från de sammankopplade företagen kom att bli utsläppta från antingen eller av de två olika fabrikerna och detta påverkade i sin tur bilmärkets namn. Kom bilen att släppas från en fabrik som tillhörde Benz så var namnet Mercedes – Benz men kom den till att släppas från Daimler så kallades den för Daimler-Benz. De första bilarna kom snabbt att användas inom racing och ofta var målet hos företaget att de skulle bygga den snabbaste tävlingsbilen som kunde slå ett hastighetsrekord. Deras tävlingsbilar har genom åren vunnit ett antal olika priser inom blandade kategorier. Bilmärket kom att bli Tysklands stolthet inom bilindustrin då de två år i rad blev världsmästare inom sportvagnsracing. Mercedes-Benz förvandlades hastigt till ett prestigefyllt bilmärke då den redan på den tidens ansågs glamorös.  Bilmärkets succé steg snabbt både inom Tyskland men även internationellt. Det tog inte lång tid innan företaget tillverkade bilar för alla världens länder. I dagsläget är Mercedes-Benz världsledande inom lastbilsindustrin. Deras huvudkontor ligger även i än idag i Tyskland dock har de produktionsfabriker i flera olika länder i världen så som Spanien och USA. Det är också i Tyskland som deras museum ligger där man har möjlighet att titta på bland annat deras äldre bilmodeller. En gammal Mercedens-Benz bil kan även idag komma att kosta flera hundra tusen kronor.

Mercedens-Benz bilar idag

Deras nya bilmodeller är allt mer pretentiösa och prestigefyllda. Deras personbilar kommer i modellerna kombi, halvkombi, sedanmodeller, cupémodeller, cabrioletmodeller, SUV, roadster och shooting brake. Deras minsta bil är en tvåsitsig sådan och deras största är en med sju platser. Priserna varierar beroende på modell och tillverkningsår. En ny Mercedes-Benz bil i modell GLC SUV 2019 kostar så mycket som 426.000kr. Denna modell kommer med massa moderna funktioner och utmanande inredning. På deras officiella sida mercedes-benz.se kan man hitta allt från nya bilar till begagnade bilar och även tillbehör för dessa. De begagnade bilarna tillgängliga på hemsidan är som högst sex år gamla och de kontrolleras i detalj innan de kan finns med på listan. Hemsidan finns även i flera olika språk beroende på vilket land man befinner sig i och detta gör att kundtjänsten kan kontaktas lättare. Detsamma gäller även bilservicen som går att boka i förväg. Genom deras företagssida kan man välja att antingen köpa eller leasa en bil och de ger nästan alla bilar en möjlighet att provköras i förväg. De erbjuder även leverans av bilen, försäkring och finansiering. Bilmärket har under ett par år kritiserats för deras kvalité på bilarna dock har detta förbättrats sedan år 2006. Mercedes klarar nu sina krasch-tester hyffsat och bilarna rostar inte sämre än andra.

Mercedens-Benz bilar idag

© 2021 VW Varmland