Framtidens bilar

Utvecklingen av elektriska bilar går framåt och allt fler varumärken investerar mer och mer pengar på att designa och ta fram nyutvecklade elbilar, med starkare batterier som gör att man kan sig fram längre sträckor. Utöver detta byggs allt fler laddstationer runt om i Sverige och världen för att påskynda utvecklingen av framtidens bilar ytterligare. Det är framförallt några varumärken som är mer framstående och omtalade i dagens debatt om framtida bilar. Detta är Tesla och Volkswagen Neo. Båda stöds av stora investerare och har fått stor uppmärksamhet av världens alla mediebolag. Så hur ser då egentligen framtidens bilar ut?

Utvecklingen av elbilar

Det har länge funnits stort fokus på att ta fram en utvecklad form av bil som drivs med hjälp av en mer miljövänlig källa. Både bensin och diesel är inte hållbart i det långa loppet och bidrar till mängder utsläpp av växthusgaser årligen. Problemet som många utvecklare har haft med elbilar är drifttiden. Det har varit knepigt att ta fram en elbil som har ett tillräckligt kraftfullt batteri för att vara praktiskt att använda. Om man ofta färdas långa sträckor har elbilar, fram till idag helt enkelt inte varit ett alternativ för de flesta konsumenter. Man prioriterar då hellre att investera i en bil som är pålitlig och som inte ständigt behöver fyllas på med mer energi. Antalet laddstationer har även det bidragit till den långsamma utvecklingen och prioriteringen av elbilar.

Elbilar från Tesla

Varumärket Tesla har länge stått på piedestalen som en av den bästa utvecklaren av just elbilar. I deras utbud finner man flera olika modeller, där samtliga ger köparen en bil med fantastisk prestanda, räckvidd och en interiör design som slår det mesta. Det är framförallt Model S som har fått störst uppmärksamhet. Det är även den elbil som för närvarande har den allra längsta räckvidden på 628 kilometer. Detta är då en betydlig uppgradering från marknadens andra modeller av elbilar. Särskilt framtagna laddstationer kan köpas till. Förutom detta så är Teslas Model S oerhört snygg att titta på och är utrustad med flera utmärkande funktioner som gör att den passar lika bra till barnfamiljer som till en firmabil. En 17 tums cinematisk skärm underhåller barnen på utflykten och den förbättrade lastkapaciteten gör det enkelt att transportera cyklar eller andra större föremål.

Volkswagen NEO

Volkswagen NEO

Varumärket Volkswagen är under utvecklingsfasen för att ta fram framtidens bästa elbil vid namn NEO. Den är planerad att kunna inhandlas för en billigare peng och slutpriset kommer att ligga under 250 000 kronor. Detta gör att fler hushåll kommer ha råd att investera i en miljövänlig modell med en lång räckvidd. Förutom priset imponerar NEO även med sin konstruktion och är en väldigt rymlig modell. Utöver detta kommer bilen att kunna köpas med två olika batterier med en räckvidd på upp till 330 kilometer. Men fördelen är också att varumärket kommer att ta fram särskilt framtagna laddstationer utmed vägen, där man snabbt kan byta ut batteriet mot ett nytt och sedan åka vidare utan att behöva spendera timmar på resan med att fylla på energi.

© 2021 VW Varmland