Allt om Nissan

Nissan Motor och Company är det gemensamma ordet för olika bilmärke som har sitt ursprung från Japan. Nissan är en av världens bästa bilförsäljare med El bilar som 2014 var först i världen i sitt slag.

Nissan märket är en av världens säkraste billar men vägen dit har inte varit så lätt. Nissan har också präglat av världshändelser och ekonomikriser under det förra seklet. Under 1990 talets olja kris och börsras blev Nissan köpt av det franska Renault med 44 % ägandet och 15 % av det motsatta bilmärket det vill säga korsägande. 2014 var Nissan det största bilmärket i Nordamerika, dock samarbetet med USA började under 50-talet då Nissan bestämde sig att expandera och anpassa sina modeller efter förfrågningar på små och bekväma bilar. En tydlig förändring kunde man se under 1973 då oljekrisen uppkom som fick amerikanska medborgare att byta sina bilar med bensinsnåla modeller. I USA är Nissan enda och största biluthyrning konceptet som Enterprise Rent A Car eller Hertz.

Allt om Nissan
Allt om Nissan

En av utmärkelsen som Nissan har är mångfalden och blandningen av kulturellt samspel och arbete. Nissan har samarbetat med nästan alla världens länder som Indien och tillverkar olika bilar under Namn logget Nissan. 2019 var varsling av många av företaget anställda ett faktum. Men med tanke att Bilmärket Nissan en av dem bästa samt sjätte utsålda bilen i världen, räddades än en gång till av då varande VD:n Hiroto Saikawa som intygade att dem flesta uppsägningar skulle ske på anläggningsområde. Nissan har från sin födelse tills nuvarande tid, har varit som moderbolag till olika bilmärken som Nissan infiniti och Nismo. Nissan som är Japans näst sålda bilar efter Toyota, har haft samarbetes partner med bilar som Mitsubishi och Suzuki.

Nissans historia

Nu lite historia om hur Nissan som fram till 1980 hade namnet DAT uppkom.

Nissans historia
Nissans historia

DAT som är förkortningen av namn initialer av dem ägare som startade det stora imperiet i början av 1911. Kenjiro D en, Rokuro A oyama och Meitaro T akeuchi, DAT. Nissans eller Datsun som hette i börja grundades av Masujiro Hashimoto 1911 i Azabu-Hiroo ett distrikt i Tokyo. I början av seklet fick det nya bilen heta efter dem tre investerare som var delägare. Dat som var förkortningen av Japans första bilmärke tog världen med storm. Inte förrän 30-talet började Märket Nissan synas, Dat var för personbilar och Nissan som var förkortningen av Nippon Sangyo, tillverkade stora bilar till exempel bussar eller lastbilar. Nissan hade samarbete med den japanska militären och hjälpte till att producera flygplan, motorer och anläggningar. Nissan förblev och är en multinationell biltillverkare världen över med sina 175 766 anställda och en omsättning på 80,2 miljarder amerikanska dollar ett av världens sålda bilmärken. För närvarande har Nissan blivit världsledande inom säkerhetsteknologi och bränslesnåla fordon. Dem har också haft företag utanför bilindustri som mobiltelefon tjänster och telematiktjänst som erbjuder sina förare telefonabonnemang. Nissan har också tillverkat motorer och utrustning till små båtar så kallad Nissan Marine.  Tack för att du tog del av artikeln.

© 2021 VW Varmland